«Ηλεκτροσόκ» στο ρεύμα: Τρία μέτρα χωρίς λεπτομέρειες ανακοίνωσε ο Σκυλακάκης... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

«Ηλεκτροσόκ» στο ρεύμα: Τρία μέτρα χωρίς λεπτομέρειες ανακοίνωσε ο Σκυλακάκης... (ΦΩΤΟ)

Τα μέτρα προστασίας, που χαρακτηρίζονται «μπαλώματα» από την αντιπολίτευση, για τις αυξανόμενες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε την Τετάρτη (17-07-2024) ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης...

Μάλιστα δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το ύψος του έκτακτου φόρου και των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς, κάτι το οποίο αναμένεται να κλειδώσει όπως είπε προς το τέλος Ιουλίου.

Τα 3 μέτρα που ανακοίνωσε είναι τα εξής:

- Έκτακτη επαναφορά του τέλους στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο. Θα επιβληθεί προσωρινά για τουλάχιστον δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο. Σημειώνεται πως το ακριβές ύψος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Να σημειωθεί ότι η έκτακτη ειδική εισφορά θα επιβληθεί ανά θερμική μεγαβατώρα στις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο.

- Προβλέπεται επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος όλων όσων διαθέτουν κυμαινόμενα τιμολόγια, οριζόντια και χωρίς περιοριστικά κριτήρια. Με την επιδότηση των λογαριασμών, το κόστος αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τους προηγούμενους μήνες, δηλαδή δεν θα περάσει στην κατανάλωση η αύξηση της χονδρεμπορικής αγοράς του Ιουλίου.

- H ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την αγορά ενέργειας. Υπερ των καταναλωτών, θα ενεργοποιηθεί μηχανισμός στρέβλωσης

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου σημείωσε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις προς το παρόν για τον έκακτο μηχανισμό, ωστόσο θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί, αν υπάρξουν οι συνθήκες.

Όσον αφορά στις επιδοτήσεις, αυτές θα αφορούν τα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια του Αυγούστου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA