Μητσοτάκης: «Τέλος οι χάρτινες κλήσεις της Τροχαίας, με SMS και email όλες οι παραβάσεις των οδηγών, όπως και ηλεκτρονικά οι ενστάσεις των οδηγών...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μητσοτάκης: «Τέλος οι χάρτινες κλήσεις της Τροχαίας, με SMS και email όλες οι παραβάσεις των οδηγών, όπως και ηλεκτρονικά οι ενστάσεις των οδηγών...»

Όλες οι τροχονομικές παραβάσεις θα βεβαιώνονται και θα στέλνονται ηλεκτρονικά στους οδηγούς με email και sms, ανακοίνωσε με δήλωση του ο Μητσοτάκης...

Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές και με χρήση εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ειδικά για τον Δήμο της Αθήνας θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής κωδικού rf πληρωμής, ώστε οι παραβάτες να μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά την κλήση τους. Αργότερα το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί και σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εισπράττονται τα έσοδα από τις κλήσεις πιο άμεσα σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του», δήλωσε ο Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι πολίτες θα μπορούν καταθέτουν και ενστάσεις ηλεκτρονικά τις οποίες θα τις κρίνει πανελλαδική επιτροπή και όχι σε τοπικό επίπεδο και θα έχουν ενημέρωση όλα τα πανελλαδικά ελεγκτικά κέντρα για τις ενστάσεις αυτές.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA