Νοσοκομείο Χαλκίδας - Σύλλογος Εργαζομένων: «Δεν υπάρχουν γιατροί και προσωπικό ούτε για τα βασικά με εκατοντάδες περισταστικά στα ΤΕΠ και 100% πληρότητα στις κλινικές Covid, Χειρουργική και Παθολογική...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νοσοκομείο Χαλκίδας - Σύλλογος Εργαζομένων: «Δεν υπάρχουν γιατροί και προσωπικό ούτε για τα βασικά με εκατοντάδες περισταστικά στα ΤΕΠ και 100% πληρότητα στις κλινικές Covid, Χειρουργική και Παθολογική...»

Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας που εστάλη στο EviaZoom.gr το Σάββατο (27-07-2024):

«ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ''ΒΑΣΑΝΟ'' ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΑΝΕΙ ΤΟ MANAGER ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ, ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΙΑΤΡΕΙΑ!

Την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο μας “φλέγεται'' υπό το βάρος της υποστελέχωσης, την ίδια στιγμή που στα ΤΕΠ προσέρχονται εκατοντάδες περιστατικά και το προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, την ίδια στιγμή που στη Χειρουργική, στην Παθολογική, στη Μικτή, στην κλινική covid υπάρχει 100% πληρότητα και το προσωπικό εργάζεται κάτω από τα όρια ασφάλειας, με αυξημένη επικινδυνότητα σε όλα τα τμήματα!

Την ίδια στιγμή που νοσηλεύουν παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά δίπλα από εγκύους, λεχώνες και νεογνά, την ίδια στιγμή που τιμωρούν συναδέλφους σαν άλλους “σταθμάρχες”, συνεχίζουν τα σχέδιά τους...

Δεν αποδέχονται την επικινδυνότητα, θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των τμημάτων, ότι όλα τα κάνουν σωστά! Διαφορετικά δεν εξηγείται ότι μετά το περιστατικό με τη λάθος μετάγγιση σε ασθενή συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ίδια λειτουργία στη Χειρουργική! Για αυτούς μόνο η εργαζόμενη ευθύνεται για το λάθος!

Τι δεν καταλαβαίνουν; Τι γίνεται με τους ηθικούς αυτουργούς; Θα έχει την ευθιξία να παραιτηθεί κάποιος;;;

Δύο νοσηλευτές και η προϊσταμένη, στο τμήμα που έγινε το σοβαρό λάθος! Σε ένα τμήμα που έπρεπε να εργάζονται, για ασφάλεια, τουλάχιστον 7 νοσηλευτές, η υπεύθυνος και η προϊσταμένη ! Για να μην μιλήσουμε για τις αναλογίες προσωπικού που αναφέρει ο ΟΔΙΠΥ, για την στελέχωση των νοσηλευτικών τμημάτων και που είναι πολύ πιο πάνω!

Μάλιστα όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στο Χειρουργικό τμήμα κατέγραψαν την κατάσταση και ενυπόγραφα κατέθεσαν τα προβλήματα στη Διοίκηση!

Επίσης με έγγραφο που κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις 16/07/2024 προς Διοίκηση, Δ/νσεις και Όργανα του νοσοκομείου γίνεται καταγραφή της σημερινής κατάστασης των τμημάτων και ζητείται από το Διοικητή να τεθεί το θέμα στο επόμενο ΔΣ του νοσοκομείου, προκειμένου να ενημερωθούν, επίσημα, όλα τα μέλη του Ανώτατου Οργάνου Διοίκησης του Νοσοκομείου και να ληφθούν αποφάσεις!

Παρόλα αυτά η Διοίκηση συνεχίζει το έργο της....!

Ο Διοικητής καλεί το νοσηλευτικό προσωπικό, με νέο έγγραφο του στις 24/07 να συμμετάσχει στα απογευματινά, επί πληρωμή ιατρεία, για να δώσει διαπιστευτήρια στην Κυβέρνηση ότι προχωράει το Νοσοκομείο επιχείρηση που έχουν ανάγκη! Τα απογευματινά ιατρεία εμπορευματοποιούν παραπέρα την υγεία, δημιουργούν ασθενείς πελάτες, που ανάλογα με την τσέπη τους θα βρίσκουν ραντεβού, θα λαμβάνουν υπηρεσίες. Υποβαθμίζοντας έτσι περισσότερο την Υγεία που πρέπει να παρέχεται Δωρεάν.

Αναρωτιόμαστε, δεν έλαβαν το μήνυμα από τους συναδέλφους το Μάρτη, όταν έψαχναν νοσηλευτές με ''το κυάλι'' για να ξεκινήσουν τα απογευματινά, επί πληρωμή χειρουργεία;. Όταν με εκβιασμούς, απειλές αλλά και “παρακαλητά” καλούσαν συναδέλφους ακόμα και από την Κάρυστο για να καλύψουν τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και παρόλα αυτά δεν τα κατάφεραν;

Οι πρώτοι 4 μήνες λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων επιβάρυναν την πρωινή λειτουργία, αν και έγιναν μόνο 27 επεμβάσεις γιατί δεν βρίσκουν προσωπικό....!

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι αυτούς τους μήνες για να γίνουν αυτές οι 27 επεμβάσεις:

- ορθοπεδικός δεν εφημέρευε για κάλυψη του τμήματος 

- τμήματα χωρίς β. θαλάμου για να συμμετάσχει η β.θαλάμου στα απογευματινά, επί πληρωμή χειρουργεία 

- αλλαγές στο πρόγραμμα τμημάτων για να ελευθερωθούν εργαζόμενοι για να στηρίξουν τη λειτουργία 

- εργαζόμενοι, που είχαν δηλώσει συμμετοχή, έκοβαν το ένα από τα δύο ρεπό της εβδομάδας, το ρεπό τους μετά από εφημερία, ή την κανονική τους άδεια για να προσέλθουν

- τα τμήματα του νοσοκομείου να νοσηλεύουν περιστατικά απογευματινών επί πληρωμή και να δυσχαιρένουν τη νοσηλεία άλλων περιστατικών, πιθανά πιο σοβαρών, που κάποια μπορεί να βρίσκονταν και φιλοξενία σε άλλες κλινικές 

- νοσηλευτικό/ιατρικό/ παραϊατρικό/ μαγειρεία/καθαριότητα που δεν λαμβάνει μερίδιο από την επί πληρωμή απογευματινή λειτουργία (και δεν θέλει κιόλας) να επιβαρύνεται για να καλύψει αυτά τα περιστατικά.

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!

ΨΕΜΑ 1ο: η απογευματινή, επί πληρωμή λειτουργία, θα μειώσει τη λίστα! Ούτε καν που μειώθηκε η λίστα, τα περιστατικά που χειρουργούνται είναι εκτός λίστας αναμονής.

ΨΕΜΑ 2ο: η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα προσελκύσει προσωπικό! Ούτε απέξω δε θέλουν να περνάνε οι περισσότεροι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, με τους τραγικούς όρους δουλειάς, με τις δεκάδες οφειλόμενες άδειες και ρεπό, με τους πενιχρούς μισθούς και με τις άσχημες – προσβλητικές συμπεριφορές Διοίκησης – Δ/νσεων.

ΨΕΜΑ 3ο : Οι νοσηλευτές θα λάβουν υψηλούς μισθούς! Ποντάρουν στον ήδη εξευτελιστικό μισθό μας για να περάσουν τους σχεδιασμούς τους. Σήμερα μπορεί να φαίνεται ότι ανεβαίνει ο μισθός, όμως τα λεφτά στην εφορία θα δείξουν τι μένει από καθαρά έσοδα. Πέραν τούτου, η κυριαρχία του ιδιωτικού τομέα στα χειρουργεία, σε βάθος χρόνου, θα επιδεινώσει τους όρους δουλειάς για όλους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο:

-  να μη δεχθεί να συμμετάσχει στα απογευματινά, επί πληρωμή, Ιατρεία. Να συνεχίσει να μην στηρίζει την λειτουργία των Απογευματινών, επί πληρωμή, χειρουργείων! Να βάλει εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους για παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, για ασθενείς πελάτες. 

- Να μην “τσιμπήσει” στο τυράκι ότι θα βγάζει παραπάνω λεφτά, τη στιγμή που δουλεύει κάτω από άσχημες συνθήκες

Να ενισχύσει τις διεκδικήσεις για:

- νέο Οργανισμό για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας

- στελέχωση όλων των τμημάτων, με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να λειτουργούμε, με ασφάλεια για εμάς και τους ασθενείς 

- αύξηση μισθών, χορήγηση 13ου και 14ου μισθού 

- μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA