Νότια Εύβοια: Κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά που απειλούσε οικισμούς του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου | Η ανακοίνωση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νότια Εύβοια: Κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά που απειλούσε οικισμούς του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου | Η ανακοίνωση

Κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά που ξέσπασε στις 15:15 το μεσημέρι της Δευτέρας (29-07-2024) σε δασική έκταση προκαλώντας συναγερμό μέχρι αργά το βράδυ στους οικισμούς, Πετριές, Κόσκινα, Κριεζά και Δύστο, του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στη Νότια Εύβοια (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ τα προηγούμενα σχετικά δημοσιεύματα)... 

Με ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας το βράδυ της Τρίτης (30-07-2024) τονίζει τα εξής:

«Χωρίς ενεργές εστίες είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν περίπου 24 ώρες στην Εύβοια. Παρότι η φωτιά δεν έκαψε δάσος, αλλά χορτολιβαδική έκταση και θαμνώδη βλάστηση, δεν υποτιμούμε την οικολογική επίπτωση στην Εύβοια που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί σκληρά από καταστροφικές πυρκαγιές. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με 26 εναέρια μέσα, 56 οχήματα, 205 πυροσβέστες, 11 ομάδες δασοκομάντος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΓΕΕΘΑ έδωσαν συνεχή μάχη μέρα και νύχτα. Προστατεύτηκαν τα σπίτια των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα, ενώ διασώθηκε και ο σημαντικός υδροβιότοπος του Δύστου.

Ευχαριστώ θερμά τους πυροσβέστες για τον μεγάλο αγώνα τους και σε αυτή την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά και εύχομαι περαστικά στους δύο πυροσβέστες μας που τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης. 

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τους δημάρχους, το προσωπικό των ΟΤΑ, την ΕΛΑΣ, τις Ένοπλες Δυνάμεις και φυσικά στους σπουδαίους εθελοντές και κατοίκους, που πάλεψαν μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να προστατέψουν ζωές, περιουσίες και περιβάλλον».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA