Οι Τούρκοι καταγγέλλουν με ΒΙΝΤΕΟ επίθεση του Ελληνικού Λιμενικού σε Τουρκικό αλιευτικό στο Αιγαίο - «Έσπευσε άμεσα η Τουρκική Ακτοφυλακή στη "Γαλάζια Πατρίδα", πρόλαβαν και έφυγαν οι Έλληνες Λιμενικοί...», λέει η Τουρκία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Οι Τούρκοι καταγγέλλουν με ΒΙΝΤΕΟ επίθεση του Ελληνικού Λιμενικού σε Τουρκικό αλιευτικό στο Αιγαίο - «Έσπευσε άμεσα η Τουρκική Ακτοφυλακή στη "Γαλάζια Πατρίδα", πρόλαβαν και έφυγαν οι Έλληνες Λιμενικοί...», λέει η Τουρκία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το συμβάν έγινε σύμφωνα και με το αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ των Τουρκικών ΜΜΕ πρωινές ώρες το μεσημέρι της Πέμπτης (11-07-2024) στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά βραχονησίδας Ζουράφα στο Αιγαίο...

Διαβάστε αρχικά την ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού για το συμβάν:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα τουρκικό αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος να αλιεύει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά βραχονησίδας Ζουράφα. Κατά την προσπάθεια ελέγχου του αλιευτικού ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους πραγματοποίησε απότομη αλλαγή πορείας με αποτέλεσμα την επακούμβηση των δύο σκαφών.

Στη συνέχεια το αλιευτικό αποχώρησε αυτοδύναμα με κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το πλωτό του Λιμενικού παρέμεινε στην περιοχή για την εκτίμηση των ζημιών και την παροχή ενδεχόμενης βοήθειας στο αλιευτικό. 

Μετά την απομάκρυνση του τούρκικου αλιευτικού, το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε στο λιμάνι της Σαμοθράκης, όπου διαπιστώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο πρωραίο τμήμα του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Άλλα δείχνει το ΒΙΝΤΕΟ των Τούρκων που λένε τα ακριβώς αντίθετα από το Ελληνικό Λιμενικό...

Στην Τουρκία τα ΜΜΕ, οι Αρχές και οι Τούρκοι ψαράδες που ήταν στο Τουρκικό σκάφος περιέγραψαν εντελώς διαφορετικά το περιστατικό, ενώ άλλα δείχνει και το ΒΙΝΤΕΟ που τράβηξαν οι Τούρκοι ψαράδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή των βράχων Ζουράφα, κοντά στις ακτές της Ίμβρου. Ο Ilker Ozdemir, ψαράς με το αλιευτικό σκάφος του, βρισκόταν σε διεθνή ύδατα όταν σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής εμβόλισε το σκάφος του, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Ο Ozdemir δήλωσε ότι ενώ ψάρευε στα ανοιχτά, το Ελληνικό σκάφος προσέγγισε και χτύπησε το δικό του, προκαλώντας ρωγμές και σπασίματα στο αλιευτικό. Ο ίδιος και ο γιος του, Efe Ozdemir, κάλεσαν αμέσως την γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 για βοήθεια. Στην περιοχή έφτασαν τρία σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής για να παράσχουν υποστήριξη.

Το Τουρκικό πλήρωμα προσπάθησε να αποστραγγίσει το νερό από το σκάφος, το οποίο άρχισε να παίρνει νερό λόγω της πρόσκρουσης.

Οι ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής που έφτασαν στο σημείο παρείχαν πρώτες βοήθειες στον Ilker και τον Efe Ozdemir, οι οποίοι τραυματίστηκαν από τα σπασμένα τζάμια.

Το αλιευτικό σκάφος “K?z?lelma-1” ρυμουλκήθηκε τελικά προς το λιμάνι Κάστρο της Ίμβρου από σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής. 

Σε ΒΙΝΤΕΟ που κοινοποίησε ο Ilker Ozdemir, δήλωσε:

«Το ελληνικό σκάφος χτύπησε το σκάφος μας με το ίδιο του το σκαρί. Δόξα τω Θεώ το σκάφος μας δεν παίρνει νερό σε αυτή την κατάσταση. Βρισκόμαστε 4 μίλια μακριά από τους βράχους Ζουράφα. Είμαστε στη "Γαλάζια Πατρίδα", είμαστε σε διεθνή ύδατα. Ήρθαν, δεν μπόρεσαν να το χωνέψουν και μας χτύπησαν. Είμαστε σε αυτή την κατάσταση που μας ρυμουλκούν και αυτοί διέφυγαν. Δυστυχώς, το σκάφος μας χτυπήθηκε, δεν μπορούμε να κινηθούμε».

Η αντίδραση της Τουρκικής Ακτοφυλακής ήταν άμεση, καθώς τέσσερα σκάφη της έσπευσαν στην περιοχή. Διαπιστώθηκε ότι το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής πρόλαβε και απομακρύνθηκε γρήγορα από το σημείο, ενώ δεν υπήρχαν άλλα Ελληνικά σκάφη στην περιοχή κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Οι Τουρκικές Αρχές τονίζουν σε ανακοίνωση τους ότι συνεχίζουν τις έρευνες και η υπόθεση θα έχει συνέχεια...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA