Παρακράτος & Παραδικαστικό πίσω και από αυτό το κύκλωμα διεφθαρμένων αστυνομικών και δημόσιων λειτουργών σε μεγάλα καίρια πόστα: Ψηλή, ξανθιά, με υψηλές γνωριμίες και με ακριβά γούστα η 43χρονη αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε τους πάντες - Το Εσωτερικών Υποθέσεων ψάχνει για συνεργούς σε όλη την Ελλάδα αλλά θα τους αφήσει το νόμιμο παρακράτος; (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Παρακράτος & Παραδικαστικό πίσω και από αυτό το κύκλωμα διεφθαρμένων αστυνομικών και δημόσιων λειτουργών σε μεγάλα καίρια πόστα: Ψηλή, ξανθιά, με υψηλές γνωριμίες και με ακριβά γούστα η 43χρονη αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε τους πάντες - Το Εσωτερικών Υποθέσεων ψάχνει για συνεργούς σε όλη την Ελλάδα αλλά θα τους αφήσει το νόμιμο παρακράτος; (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με μυστική επιχείρηση με δράστες από αστυνομικούς μέχρι δημοσίους λειτουργούς κάθε λόγής σε μεγάλα καίρια πόστα που εκβίαζαν τους πάντες και έπαιρναν τα χρήματα, μέσα στις τουαλέτες, μέσα σε περιοδικά, κ.α.

Το πόσο διεφθαρμένο είναι το ελληνικό δημόσιο και οι ξέμπαργκοι που το υπηρετούν σε καίρια πόστα των δήθεν θεσμών το γνωρίζει και ένα μικρό παιδί... Την ίδια ώρα το Εσωτερικών Υποθέσεων ψάχνει για συνεργούς και αυτής της εγκληματικής οργάνωσης σε όλη την Ελλάδα, αλλά θα τους αφήσει το νόμιμο παρακράτος;

Αρχηγός αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να έχει συνεργούς όχι μόνο στην Αθήνα που πιάστηκαν αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είναι η 43χρονη "Νάνσυ". Μια εντυπωσιακή γυναίκα, ψηλή και ξανθιά, γνωστή για τα ακριβά της γούστα.

Και αυτές οι αποκαλύψεις αναδεικνύουν τη βαθιά ριζωμένη διαφθορά στους κόλπους των δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα. Και αυτοί είχαν οργανώσει μια “εταιρεία” εκβιασμών, χρησιμοποιώντας ακόμα και άστεγους για στοχευμένες καταγγελίες εναντίον καταστηματαρχών.

Οι άστεγοι έκαναν τις καταγγελίες και τα μέλη της ομάδας προσέφεραν τις “υπηρεσίες” τους για την επίλυση των προβλημάτων, φυσικά με το αζημίωτο για να μην πληρώνουν πρόστιμα και πάνε και κατηγορούμενοι.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα σταθερό εισόδημα για τα εμπλεκόμενα άτομα, με τη διαδικασία των καταγγελιών να λειτουργεί σαν μια καλά λαδωμένη μηχανή.

Το γεγονός αυτό έδωσε αφορμή σε κάποιους να προσδώσουν πολιτικό χαρακτήρα στην υπόθεση, καθώς σημαντικά μέλη της ομάδας ήταν υψηλόβαθμα στελέχη πολιτικού κόμματος.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως η διαφθορά δεν γνωρίζει πολιτικά σύνορα και αφορά όλους τους πολιτικούς χώρους.

Η τακτική της εκμετάλλευσης των αμφισημιών των νόμων για την εξυπηρέτηση των “πελατών” είναι γνωστή και εφαρμόζεται ευρέως.

Το πολιτικό σύστημα, με τις περίπλοκες ρυθμίσεις του, αντί να διευκολύνει το επιχειρείν, το παραδίδει στα χέρια διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Η διαφθορά είναι άμεσα συνδεδεμένη με το δημόσιο τομέα και όσο μεγαλύτερος είναι αυτός, τόσο περισσότερες ευκαιρίες δίνει για εκβιασμούς και παρανομίες.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι κρατικές παρεμβάσεις είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων. Ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί τη γραφειοκρατία που περιβάλλει, για παράδειγμα, την αδειοδότηση των επιχειρήσεων ή τις καθυστερήσεις στην υπογραφή συμβολαίων για την αγορά ακινήτων.

Οι διαδικασίες έχουν γίνει τόσο περίπλοκες, που η διαφθορά φαίνεται αναπόφευκτη. Η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν έχει μαγικές λύσεις.

Η μόνη διέξοδος είναι η συστηματική και σταδιακή μείωση του δημόσιου τομέα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο πολιτικό, αλλά και δομικό.

Το ελληνικό Δημόσιο έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει τη διαφθορά και όλοι οι κυβερνώντες διαχρονικά έχουν συμβάλει στη διαμόρφωσή του.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι χωρίς “λάδωμα” καμία δουλειά δεν προχωρά, ενώ παρανομίες καλύπτονται εύκολα με τις κατάλληλες γνωριμίες.

Στην τελική, τι έκανε η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης; Έφερνε σε επαφή τις δύο πλευρές και κέρδιζε το δικό της μερίδιο. Αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται σε όλα τα επίπεδα της διεφθαρμένης Ελλάδας; Θα συνεχίσουμε να παριστάνουν κάποιοι τους έκπληκτους;

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA