«Στοιβάζουν ασθενείς στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας...» - Δείτε τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

«Στοιβάζουν ασθενείς στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας...» - Δείτε τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας τονίζει τα εξής στην ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr την Δευτέρα (01-07-2024):

«ΣΤΟΙΒΑΖΟΥΝ' ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Ασθενείς και συνοδοί Από χθες το βράδυ 30/6, στην υποστελεχωμένη και με πολλά προβλήματα χειρουργική κλινική, σε θαλάμους 4 ατόμων ''στοιβάζουν'' 5 ασθενείς.

Ποιος έδωσε την εντολή να προστεθεί 1 επιπλέον κρεβάτι στους τετράκλινους θαλάμους του τμήματος;

Η κατάσταση αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς πολλές φορές έχουμε καταγγείλει ότι: υπάρχει τεράστια λίστα αναμονής χειρουργίκών περιστατικών και δεν μπορεί να μειωθεί καθώς λειτουργούν 3 από τα 6 χειρουργικά τραπέζια στο νοσοκομείο, λόγω της έλλειψης προσωπικού(γιατρών – νοσηλευτών – τραυματιοφορέων- β.θαλάμου).

Τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία σε καμία περίπτωση δε μειώνουν αυτή τη λίστα, άλλωστε σχεδόν όλα τα περιστατικά που χειρουργούνται, επί πληρωμή, δεν είναι από τη λίστα!

Δημιουργούν ένα ΕΣΥ – επιχείρηση με ασθενείς πελάτες χθες, η χειρουργική κλινική είχε δεκάδες ασθενείς σε άλλες κλινικές.

Τακτικά χειρουργικά περιστατικά και έκτακτα χειρουργεία της Κυριακής δημιούργησαν αυτή την κατάσταση!

Έχουμε προειδοποιήσει ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Και ιδού τα αποτελέσματα τον 1ο μόλις μήνα!

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τους ασθενείς, αυτό θα έχει οδυνηρές συνέπειες και το Νοσοκομείο, καθίσταται όχι απλά επικίνδυνο, αλλά υγειονομική βόμβα.

Οι 11 νοσηλευτές της χειρουργικής θα καλούνται να νοσηλεύσουν πολλοί περισσότερους ασθενείς. Οι συγκεκριμένοι νοσηλευτές πιθανό να μη καταφέρουν να πάρουν καλοκαιρινή άδεια......

Θα είναι η αρχή αυτή ώστε το ίδιο να γίνει και στην Παθολογική κλινική, όπου και εκεί δεκάδες ασθενείς φιλοξενούνται σε άλλους ορόφους, σε άλλες κλινικές, ακόμα και στη Μαιευτική, όπως έχουμε καταγγείλει!

Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, όπου Κυβέρνηση – Διοίκηση από κοινού υλοποιούν!

Αυτή είναι άραγε η ασφάλεια του Νοσοκομείου όπου ΟΔΙΠΥ και Π.Ο.Υ. είδαν ότι υπάρχει;

Το νέο Νοσοκομείο Α.Ε. δεν θα αφήσουμε να περάσει!

Καλούμε όλους τους συνοδούς και τους εργαζόμενους στην είσοδο της Χειρουργικής, την Τετάρτη 3/7 και ώρα 2μμ, σε παράσταση διαμαρτυρίας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Να σταματήσουν τώρα να ''στοιβάζουν'' 5 ασθενείς σε κάθε θάλαμο

- Να λειτουργήσουν οι 6 χειρουργικές αίθουσες με το απαραίτητο προσωπικό.

- Stop στα απογευματινά, επί πληρωμή, χειρουργεία.

- Να σταματήσει το αίσχος της ''διασποράς'' χειρουργικών και παθολογικών περιστατικών, σχεδόν, σε όλες τις κλινικές, ακόμα και στο Μαιευτικό- Γυναικολογικό.

- Να στελεχώσουν με ασφάλεια, τη Χειρουργική κλινική και αν χρειάζεται να επεκταθεί, σε άλλο χώρο, να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό.

- Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA