Θέμα και στη Βουλή οι απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Δεν ήξερε τι να απαντήσει ο Άδωνις, διαβάστε και φρίξτε τι γίνεται εκεί μέσα... | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Θέμα και στη Βουλή οι απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Δεν ήξερε τι να απαντήσει ο Άδωνις, διαβάστε και φρίξτε τι γίνεται εκεί μέσα...

Η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Μαρία Αθανασίου όπως τα αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr την Τετάρτη (10-07-2024):

Της: Αθανασίου Μαρίας, Βουλευτού Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:

Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:

«Απαράδεκτες οι συνθήκες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας...

Κύριε Υπουργέ, Πρόσφατα γίναμε αποδέκτες παραπόνων από πολίτη της Χαλκίδας, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της πόλης και υπέστη εξαιρετικά μεγάλη ταλαιπωρία δεδομένων των απαράδεκτων συνθηκών νοσηλείας που επικρατούν στο εν λόγω Νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε, ο ασθενής μετέβη τραυματισμένος σε κεφάλι και πόδι, με ειλεό και κατακράτηση ούρων, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, δηλαδή εν μέσω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και μετά λύπης και απογοήτευσής του ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχαν γιατροί αλλά ούτε και κρεβάτι διαθέσιμο.

Ο ηλικιωμένος ασθενής αναγκάστηκε να αναμένει με φρικτούς πόνους τρεις ώρες, προκειμένου να γίνει η εισαγωγή και να μεταφερθεί σε δωμάτιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αργιών δεν υπήρχε, όπως μας ενημέρωσε, γιατρός, προκειμένου να ξεκινήσει να λαμβάνει θεραπεία και επομένως όλες αυτές τις ημέρες ο άνθρωπος υπέφερε.

Αξιοσημείωτο εξάλλου είναι το γεγονός ότι, όταν μετά από μέρες κατάφερε να φάει, αφού λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας του αδυνατούσε να σιτιστεί, διαπίστωσε ότι το γεύμα που του προσφέρθηκε συνοδευόταν από ένα ξύλινο κουταλάκι.

Σε ερώτηση που έθεσε στο προσωπικό για το αν θα μπορούσε να έχει ένα κανονικό μεταλλικό κουτάλι, η απάντηση που του δόθηκε είναι ότι δε διέθεταν, όπως επίσης δε διέθετε το εν λόγω Νοσοκομείο ούτε χειροπετσέτες αλλά ούτε και χαρτί υγείας κι έτσι οι ασθενείς αναγκάζονταν να ζητούν από τους συνοδούς τους να φέρνουν στο νοσοκομείο τα απαραίτητα αυτά αναλώσιμα είδη.

Είναι τραγικό να εμφανίζουν αυτή την εικόνα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας και να προσπαθεί το ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό να εξυπηρετήσει υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες τους νοσηλευόμενους πολίτες παλεύοντας με έναν κυκεώνα από αντιξοότητες, για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνος κανείς άλλος εκτός από το ίδιο το Υπουργείο και την εκάστοτε Διοίκηση του Νοσοκομείου που προσπαθεί σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης να παρέχει υγειονομικές υπηρεσίες σε αναξιοπαθούντες Έλληνες φορολογούμενους πολίτες αλλά και Ευρωπαίους πολίτες.

Η υγειονομική περίθαλψη υπό αυτές τις συνθήκες αποτελεί ντροπή για το ΕΣΥ και προσβάλλει τον Έλληνα πολίτη αλλά και τη χώρα μας διεθνώς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κανένα παράπονο δε διατυπώθηκε για το υγειονομικό προσωπικό, που προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ασθενή, αντιθέτως μάλιστα ο ασθενής επήρε την ευγένεια, την εργατικότητα και το φιλότιμο των εργαζομένων του εν λόγω Νοσοκομείου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια κάτω από τα οποίες φέρεται να υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας και σε δεύτερο χρόνο να φροντίσετε να επισπευσθούν οι διαδικασίες που θα το καταστήσουν λειτουργικό και κατάλληλο να προσφέρει υψηλές υγειονομικές υπηρεσίες στους ασθενείς, έτσι ώστε είτε ενδεχομένως οι αιτίες αυτές οφείλονται σε υποστελέχωση είτε σε υποχρηματοδότησή του είτε ακόμη σε κακή διοίκησή του να εξαλειφτούν.

Η ερωτώσα Βουλευτής ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA