Βουλευτικές Εκλογές στη Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν με 34,5%, αλλά δύσκολη η αυτοδυναμία - Δεύτερο κόμμα με 29,1% το «Λαϊκό Μέτωπο» και τρίτος ο Μακρόν με 21,5% - Συμμαχία κομμάτων στον δεύτερο γύρο απέναντι στη Λεπέν (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Βουλευτικές Εκλογές στη Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν με 34,5%, αλλά δύσκολη η αυτοδυναμία - Δεύτερο κόμμα με 29,1% το «Λαϊκό Μέτωπο» και τρίτος ο Μακρόν με 21,5% - Συμμαχία κομμάτων στον δεύτερο γύρο απέναντι στη Λεπέν (ΒΙΝΤΕΟ)

Με 34,5% η Μαρίν Λεπέν κατέλαβε την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (30-06-2024), ωστόσο το ποιος θα κυβερνήσει τελικά την Γαλλία θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...

Συγκεντρώνοντας το 34,5% των ψήφων ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το νέο Λαϊκό Μέτωπο των κομμάτων της αριστεράς με 29,1%, την τρίτη θέση η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη με 21,5 % και την τέταρτη το Ρεπουμπλικανικό κόμμα με 10%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας Ipsos ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγονται από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, δηλαδή που συγκεντρώνουν πάνω από το 50% των ψηφισάντων θα είναι από 65 ως 85. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εταιρία οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες προκρίνονται τρεις υποψήφιοι θα είναι ανάμεσα στις 285 και τις 315 από την συνολικά 577 μονοεδρικές περιφέρειες.

Σε δήλωσή του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως απέναντι στην Λεπέν θα υπάρξει στον δεύτερο γύρο ένας ευρύς συνασπισμός με ξεκάθαρη δημοκρατική κατεύθυνση. Σύμμαχος του Μακρόν και το κόμμα "Λαϊκό Mέτωπο" που βγήκε δεύτερο, τονίζοντας σε ανακοίνωση του πως στον δεύτερο γύρο θα υπάρχει ευρύτερη συμμαχία των κομμάτων απέναντι στη Λεπέν.

Με βάση τα ποσοστά πάντως που έχει λάβει η Μαρίν Λεπέν, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν αναμένεται να καταφέρει να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία που ζητάει η ίδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι έδρες που θα καταφέρει να πάρει κυμαίνονται από 230 έως 280 έδρες και για να έχει απόλυτη πλειοψηφία χρειάζεται 289.

Στο διάγγελμα της η Λεπέν μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών κάλεσε όλους τους Γάλλους, "ακόμα και αυτούς που δεν την ψήφισαν τώρα, να την ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο για να αλλάξει σελίδα η Γαλλία", όπως είπε χαρακτηριστικά, κλείνοντας το μάτι και στους αριστερούς ψηφοφόρους.

Όλα αυτά βέβαια θα κριθούν στον τελευταίο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΛΕΠΕΝ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA