Επικεφαλής στο Εφετείο Ιωαννίνων ο αδέκαστος Νικήτας Θεολογίτης - Προήχθη σε Εισαγγελέα Εφετών (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Επικεφαλής στο Εφετείο Ιωαννίνων ο αδέκαστος Νικήτας Θεολογίτης - Προήχθη σε Εισαγγελέα Εφετών (ΦΩΤΟ)

Χωρίς να το διατυμπανίσει και να το διαφημίσει, λόγω τους ήθους και της σεμνότητας που διακατέχει καθ΄όλη την πορεία του ως άνθρωπος πρώτα απ''ολα και μετά ως Εισαγγελέας όλα αυτά τα χρόνια όπου και να έχει υπηρετήσει, ο μέχρι πρότινος Αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας, που είχε υπηρετήσει, πριν λίγα χρόνια, και στο Εφετείο Εύβοιας, Νικήτας Θεολογίτης, προήχθη σε Εισαγγελέα Εφετών...

Όπως ανακοίνωσε ο Άρειος Πάγος, ο Νικήτας Θεολογίτης θα είναι ο νέος Επικεφαλής στο Εφετείο Ιωαννίνων ως Εισαγγελέας Εφετών.

Ένας αδέκαστος Δικαστικός Λειτουργός...

Ένας άνθρωπος που κατέχει τέτοια μέγιστη εξουσία σε μία τέτοια διεφθαρμένη χώρα, και αυτή όχι μόνο δεν τον έχει διαφθείρει, αλλά αντίθετα την εκπροσωπεί με ταπεινότητα, ήθος και εργατικότητα, είναι κάτι σπάνιο στις μαύρες μέρες που διανύει η δύσμοιρη Ελλάδα.

Υ.Γ.: Κάποτε, εν ώρα ρεπορτάζ, με πλησίασε ένας 19χρονος που δεν είχε βγάλει ούτε το δημοτικό γιατί ήταν ορφανός από γονείς και αναγκαζόταν να εργάζεται από μικρός σε οικοδομή για να ζήσει τα μικρά αδέλφια του και με ρώτησε: «τι σημαίνει η λέξη αδέκαστος;» και του απάντησα απλά και κατανοητά χωρίς πολλές λεπτομέρειες, όπως π.χ. ότι αυτή την ορολογία την δημιούργησαν από την αρχαία ελλάδα οι ίδιοι τότε διεφθαρμένοι και επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί για να ξεχωρίζουν μεταξύ τους από τους αδιάφθορους, λέγοντας του:

«Αδέκαστος είναι ο τίμιος δημόσιος λειτουργός που έχει εξουσία. Σκέψου τον εαυτό σου να είσαι κατηγορούμενος για κάτι που δεν έχεις κάνει με μηνυτή κάποιον ισχυρό ή φίλο των δικαστών και του εισαγγελέα που θα είναι στο δικαστήριο που θα σε δικάζει εκείνη την ώρα και εσύ θα κάθεσαι στη καρέκλα του κατηγορουμένου. Τον αδέκαστο φίλε μου θα τον αντιληφθείς μόνο σου με δύο λόγια που θα πει, με τον τρόπο που θα σε κοιτάξει ακόμα και αν μείνει αμίλητος... Αδέκαστος σημαίνει να είσαι δίκαιος, αμερόληπτος και να μην έχεις καμία συναλλαγή με φίλους και ισχυρούς όταν ασκείς τα καθήκοντα σου, όπως να κάνεις χάρες, να παίρνεις χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα για να ευνοήσεις τον οποιονδήποτε. Να μην επηρεάζεσαι από τίποτα. Με λίγα λόγια, στο παράδειγμα που σου έφερα, ο δικαστής ή ο εισαγγελέας που θα αμφισβητούσε ότι είσαι ένοχος ή σε έκρινε στο τέλος αθώο για το αδίκημα που όντως δεν είχες πράξει πως θα τον έλεγες;»: «Αδέκαστο», μου απαντά ο 19χρονος. «Χαίρομαι που σε έκανα να καταλάβεις αμέσως τι σημαίνει η λέξη "αδέκαστος"», του ανταπάντησα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA