Ξέφυγε η κατάσταση και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Σε αμόκ ένας ακόμη συνοδός ασθενή για τις άθλιες συνθήκες και στα Επείγοντα - Γρονθοκόπησε γιατρό και σεκιουριτάδες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Ξέφυγε η κατάσταση και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Σε αμόκ ένας ακόμη συνοδός ασθενή για τις άθλιες συνθήκες και στα Επείγοντα - Γρονθοκόπησε γιατρό και σεκιουριτάδες

Ένα ακόμη συμβάν που απεικονίζει την απελπισία και την οργή των πολιτών, όπως και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας σημειώθηκε το Σάββατο (17-08-2024)...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή τη φορά, συνοδός ασθενή που τον είχε μεταφέρει στο Τμήμα Επειγόντων, άρχισε να κάνει παράπονα για την κατάσταση που επικρατούσε και στη συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε. Σε κατάσταση αμόκ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι ειπώθηκε και πως ξεκίνησε το επεισόδιο, ο συνοδός γρονθοκόπησε έναν γιατρό και τους σεκιουριτάδες που ήταν στο σημείο.

Ανακοίνωση για το περιστατικό απέστειλε και στο EviaZoom.gr το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας τονίζοντας τα εξής:

«Το Σάββατο 17 Αυγούστου 2024 ένα ακόμη περιστατικό βιαιοπραγίας εις βάρος εργαζομένων στο νοσοκομείο μας έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα περιστατικών βίας, λεκτικής ή σωματικής, κατά εργαζομένων, που συνεχώς αυξάνει.

Είναι το 4ο σε σειρά περιστατικό βίας τις τελευταίες μέρες, όπου συνοδός ασθενή γρονθοκόπησε γιατρό στο τμήμα Επειγόντων και εργαζόμενους της φύλαξης του νοσοκομείου. 

Απαράδεκτες και καταδικαστέες τέτοιου είδους συμπεριφορές απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που προσπαθεί να προσφέρει με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία παροχές υγείας στους ασθενείς.

Όμως το συγκεκριμένο συμβάν ανέδειξε, για μια ακόμη φορά, τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες (εντατικοποίησης, υποστελέχωσης, αυξημένης προσέλευσης ασθενών στα επείγοντα) για να προστατεύσουν τη ζωή των ασθενών που τίθεται σε κίνδυνο.

Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, για τις πολύωρες αναμονές στο τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου, για τις καθυστερήσεις στη διενέργεια των εξετάσεων, στην αντιμετώπιση των περιστατικών, για τα εξαντλητικά ωράρια....

Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τη σκληρή πραγματικότητα που συναντούν οι ασθενείς και οι συνοδοί τους στο νοσοκομείο!

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην ξεσπούν το θυμό τους στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που προσπαθούν να τους βοηθήσουν!

Τους καλούμε να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών και να διεκδικήσουν μαζί τους, ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας στο ΕΣΥ, των συνθηκών εργασίας και να απαιτήσουν να σταματήσει η αποδυνάμωση και η εμπορευματοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Καλούμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου:

- να προχωρήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, για την ενεργοποίηση της διάταξης του άρθρου 33 του Νόμου 5090/2024 σχετικά με τη “διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας νοσηλευτικών ιδρυμάτων”

- να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τέτοιου είδους συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων και απαιτούμε:

- Άμεση στελέχωση των ΤΕΠ και των υπόλοιπων τμημάτων με το απαραίτητο προσωπικό

- Άμεση στελέχωση του τμήματος διαλογής με γιατρό και νοσηλευτή όλο το 24ωρο

- Φύλαξη των τμημάτων και ιδιαίτερα των χώρων του Τμήματος Επειγόντων, με το απαραίτητο, εκπαιδευμένο προσωπικό».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA