Κωνσταντοπούλου: «Ντροπιαστικό το πόρισμα συγκάλυψης του Αρείου Πάγου, υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας - Να κληθεί και να εξεταστεί ενώπιoν μας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κωνσταντοπούλου: «Ντροπιαστικό το πόρισμα συγκάλυψης του Αρείου Πάγου, υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας - Να κληθεί και να εξεταστεί ενώπιoν μας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου...»

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου την Πέμπτη (01-08-2024):

«Ντροπιαστικό το πόρισμα συγκάλυψης του Αρείου Πάγου, υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας - Να κληθεί και να εξεταστεί ενώπιον μας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου...

Την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία, όπως είπε, πρέπει να διαβιβαστούν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλα τα έγγραφα της προκαταρκτικής εξέτασης μαζί με το πόρισμα για την υπόθεση των υποκλοπών, για να συζητηθούν, ζήτησε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας:

"Είναι ντροπιαστική η ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των παράνομων τηλεφωνιών παρακολουθήσεων. Λυπάμαι παρά πολύ που για άλλη μια φορά εισαγγελείς του Αρείου Πάγου αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Έχουν προηγηθεί πολλοί άλλοι -και ο κ. Ντογιάκος και η κ. Δημητρίου και άλλοι- δυστυχώς φαίνεται όταν διορίζεσαι από την κυβέρνηση τείνεις να την δικαιολογείς, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με δικαιοσύνη. Και βεβαίως δεν πρόκειται περί κανενός αμετάκλητου βουλεύματος. Μιλάμε για ένα απλό πόρισμα προκαταρκτικής εξέτασης που αντί για 4 μήνες που ορίζει ο νόμος διήρκησε δύο χρόνια ώστε να είναι μυστική και μη προσβάσιμη.

Πρόκειται για μείζον ζήτημα, που αφορά το δημόσιο βίο της χώρας, τη Διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών, τη Δημοκρατία, αφορά τα Δικαιώματα των πολιτών. 

Μετά από πρότασή μου, χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να διαβιβασθούν στην Επιτροπή το Πόρισμα των Εισαγγελικών Λειτουργών του Αρείου Πάγου, τα στοιχεία της Δικογραφίας που αναφέρονται στο Πόρισμα, οι μαρτυρίες και κάθε σχετικό αποδεικτικό μέσο, εκφράσθηκε και στην Ολομέλεια η ομόθυμη υποστήριξη από τα κόμματα που υποστηρίζουν τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια. 

Μετά από τις δημόσιες δηλώσεις που έγιναν στην Ολομέλεια και τις τοποθετήσεις των Κομμάτων, επικοινώνησα προσωπικά με τους Αρχηγούς των τεσσάρων ακόμη Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, με τον κύριο Ανδρουλάκη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τον κύριο Χαρίτση από τη Νέα Αριστερά, με τον κύριο Κασσελάκη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τον κύριο Κουτσούμπα από το Κ.Κ.Ε., τους αναφέρω με τη χρονική σειρά επικοινωνίας μας, και όλοι συνέκλιναν και συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και η εξέταση αυτού του σκανδάλου. 

Ως εκ τούτου, μετά από αυτή την επικοινωνία, κατατίθενται αυτή τη στιγμή και μέχρι τη λήξη της ημέρας, αιτήματα από τις 5 Κοινοβουλευτικές Ομάδες προς τον Πρόεδρο της Βουλής και προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή, να διαβιβαστεί το Πόρισμα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να διαβιβασθεί ολόκληρη η δικογραφία και τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των μαρτυρικών καταθέσεων, λοιπών εκθέσεων, και κάθε αποδεικτικού στοιχείου.

Να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Αδειλίνη και να εξεταστεί από τα μέλη της Επιτροπής επί του μείζονος αυτού ζητήματος, που αφορά το δημόσιο βίο της χώρας, αφορά τη Διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών, αφορά τη Δημοκρατία, αφορά τα Δικαιώματα των πολιτών. 

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη από το γεγονός ότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά και των άλλων Κομμάτων της Αντιπολίτευσης λειτούργησαν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην Κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο της συγκάλυψης.

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στην Κυβέρνηση να συνεχίσει να κρύβεται, να συνεχίσει να αποκρύπτει τα στοιχεία και να συνεχίσει να επαίρεται ότι δήθεν η Δικαιοσύνη μίλησε και ότι δήθεν δεν υπάρχει σκάνδαλο παρακολουθήσεων και υποκλοπών. 

Θα συνεχίσουμε τις ενέργειες και φυσικά από πλευράς μου, ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, θα συνεχίσω την ανοικτή επικοινωνία με τους άλλους Πολιτικούς Αρχηγούς, μέχρι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, μέχρι να έρθουν όλα τα στοιχεία.

Θα συνεχίσω και μέσα στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη να ενεργοποιούμαι και να συμπράττω με εκείνους οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να αναλαμβάνουμε τις πρωτοβουλίες που η Δημοκρατία υπαγορεύει. 

Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Πρέπει να σας διευκρινίσω ότι το αίτημα αυτό διατύπωσα και το μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων, ακριβώς αφότου ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής ότι η Βουλή παραμένει ανοιχτή και την Παρασκευή.

Επομένως, δεν χρειάζεται καν κάποια έκτακτη απόφαση σύγκλησης Επιτροπής. Θα συμβούλευα τον κ. Μητσοτάκη να μην χρονοτριβήσει, συμπέρανα από την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη σήμερα ότι μάλλον έχουν αποδεχθεί την προοπτική ότι αυτό το θέμα θα έρθει στη Βουλή.

Θα συμβούλευα τον κ. Μητσοτάκη να μην παίξει παιχνίδια καθυστερήσεων, να μην ροκανίσει τον χρόνο, να συγκληθεί η Επιτροπή και την Παρασκευή"».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA