Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό; - Άρειος Πάγος Gate: Από την Χαλκιδέα Μαρία Γεωργίου στην Αδειλίνη - Την ώρα που αλωνίζουν οι επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί, «ξέπλυναν» κυβέρνηση και κρατικές υπηρεσίες για το σκάνδαλο υποκλοπών - Έβαλαν την υπόθεση άρον άρον στο αρχείο εν μέσω θερινής ραστώνης... | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
FREEDOM BBC GEORGE
 

Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό; - Άρειος Πάγος Gate: Από την Χαλκιδέα Μαρία Γεωργίου στην Αδειλίνη - Την ώρα που αλωνίζουν οι επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί, «ξέπλυναν» κυβέρνηση και κρατικές υπηρεσίες για το σκάνδαλο υποκλοπών - Έβαλαν την υπόθεση άρον άρον στο αρχείο εν μέσω θερινής ραστώνης...

Πριν ήταν η Χαλκιδέα Μαρία Γεωργίου, που έχει διοριστεί πλέον στην ΕΑΒ, όπου κατά την διάρκεια της θητείας της ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έγιναν σημεία και τέρατα ιδιαίτερα στην πατρίδα της, σήμερα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αδειλίνη, εν μέσω θερινής ραστώνης, μετά την έρευνα που είχε αναθέσει στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, η ίδια ακολούθως έβγαλε "λάδι" τις κρατικές υπηρεσίες για το παρακράτος με τις υποκλοπές τηλεφωνικών παρακολουθήσεων Δημοσιογράφων, Υπουργών και λοιπών, με ένα κατάπτυστο πόρισμα αρχειοθετώντας την υπόθεση χωρίς να καταλογίζει ουδεμία ευθύνη στην Κυβέρνηση, την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ και για την εν λόγω υπόθεση που έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις ελέγχονται μόνον κάποιοι ιδιώτες για απλό πλημμέλημα. Πρόκειται για τους Ιωάννη Λαβράνο, Φελίξ Μπίτζιο, Σάρα Αλεξάνδρα Χάμου, Ταλ Τζόναθαν Ντίλιαν στους οποίους ο αντεισαγγελέας επιρρίπτει ποινικές ευθύνες για παραβάσεις της νομοθεσίας για το τηλεφωνικό απόρρητο αλλά και για τα προσωπικά δεδομένα...

Στο πόρισμα, που έχει προκαλέσει νέο γενικό ξεσηκωμό, τονίζεται επίσης:

«Δεν προέκυψαν ευθύνες κρατικών λειτουργών, όπως του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, της πρώην Εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου αλλά και σε βάρος του Γρηγόρη Δημητριάδη, για τον οποίο αναφέρεται:

«Ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού τον Ιούλιο του 2019 και στη συνέχεια, με την υπ αριθμ. 344 (ΦΕΚ Β’ 2659/18.06.2021) Απόφαση του Πρωθυπουργού , του δίδεται Εξουσιοδότηση να υπογράφει «Με εντολή Πρωθυπουργού» έγγραφα, πράξεις και αποφάσεις που αφορούν μεταξύ των άλλων διαδικαστικά θέματα του Συντονιστικού Συμβουλίου Διαχείρισης Πληροφοριών της Ε.ΥΠ. κ,λπ. Ουδέποτε δε τον ενημέρωσε ο Διοικητής ή κάποιος άλλος για επισυνδέσεις κάποιου προσώπου , αλλά και γενικότερα δεν είχε ενημέρωση για την έκδοση Εισαγγελικών Διατάξεων νόμιμης επισύνδεσης, για ποια πρόσωπα αφορούν οι διατάξεις, χρονικά διαστήματα αυτών, τους λόγους έκδοσης αυτών και γενικότερα για όλη τη διαδικασία που προηγείται της έκδοσης εισαγγελικής διάταξης».

Αυτά μας λέει ο Άρειος Πάγος λοιπόν στο πόρισμα των περίπου 300 σελίδων, ο οποίος Άρειος Πάγος έχει αφήσει τελείως ανεξέλεγκτους τους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς να αλωνίζουν στα δικαστήρια και να βγάζουν όποια απόφαση γουστάρουν, γνωρίζοντας ότι δεν θα τιμωρηθούν από κανέναν και ας καταγγελθούν.

Πρωτοφανές ξέπλυμα...

Η εξέλιξη των πραγμάτων δίνει στην κατάληξη του Σκανδάλου των Υποκλοπών έναν πρωτοφανή χαρακτήρα. Με κεντρικό στοιχείο το ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν έρχεται σε αντίθεση μια υπόθεση η οποία ξεκίνησε από καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα κορυφαίο ζήτημα για τη δημοκρατία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία και παραδοχές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, η περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης σε θεσμικό και δημοσιογραφικό επίπεδο κατέδειξε πως είχε πολύ μεγαλύτερο εύρος από όσα είπε ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι του 2022. Αφού παρακολουθούμενος δεν υπήρξε μόνον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά (σύμφωνα με την ΑΔΑΕ) κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες αλλά και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Άλλωστε το σύνολο αυτών των «επισυνδέσεων» φαίνεται να κρίνεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πως έγιναν με νόμιμο τρόπο. 

Στα παραπάνω άλλωστε οφείλονται και τα ειρωνικά σχόλια που έγιναν από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην Βουλή. Ενδεικτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Εγώ δεν είμαι εθνικός κίνδυνος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη εκτός και αν είναι τελείως αναξιόπιστος. Οι υπόλοιποι; Οι υπουργοί σας; Νιώθει κανείς την ανάγκη να πει πως νιώθει σήμερα, που η Εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε να παρακολουθούνται ως «εθνικοί κίνδυνοι»;»

Επίσης ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος αναρωτήθηκε: «Θα πάρει πίσω τελικά ο κ. Μητσοτάκης τη συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη; Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελέως σήμερα πρέπει να υπάρξει μία αποκατάσταση. Είτε έχει δίκιο και ζήτησε συγγνώμη είτε έχει άδικο ο κ. Μητσοτάκης».

Επίσης, κοινή εκτίμηση των κυριότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι πως οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, εκτός από την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, αντικειμενικά θα οδηγούσε σε ένα σημείο: Την προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού. Από την στιγμή -κατά την περίοδο που ερευνήθηκε- η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκονταν υπό την άμεση επίβλεψή του. Μια συνθήκη που δημιουργήθηκε με έναν από τους πρώτους νόμους που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση όταν ανέλαβε «τα ηνία» της διακυβέρνησης το καλοκαίρι του 2019.

Υ.Γ.: Να γνωρίζουν πάντως όσοι με περισσή αλαζονεία θεωρούν ότι μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα με καθεστωτικούς όρους, πως καλό είναι να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι πολλές φορές στην ιστορία τα καθεστώτα που έμοιαζαν πανίσχυρα, κατέρρευσαν σαν χάρτινο πύργοι μέσα σε μια νύχτα. Ο λαϊκός παράγοντας είναι πάντοτε απρόβλεπτος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA