Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δριμύ «κατηγορώ» Έλληνα αθλητή από την Γαλλία κατά της Ελλάδας και του προπονητή του για έλλειψη αξιοκρατίας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δριμύ «κατηγορώ» Έλληνα αθλητή από την Γαλλία κατά της Ελλάδας και του προπονητή του για έλλειψη αξιοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Ο Στέφανος Ντούσκος που συμμετείχε στο άθλημα της κωπηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στη Γαλλία, και αποκλείστηκε πρόωρα, ξέσπασε κατά της Ελλάδας και του ομοσπονδιακού προπονητή του για έλλειψη αξιοκρατίας...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου:

«Με ενοχλούν κάποια πράγματα. Με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ από χθες. Κάποια πράγματα, τα οποία είναι άδικο να γίνονται για κάποιους ανθρώπους. Εμένα με πειράζει πάρα πολύ. Η Ελληνική Ομοσπονδία είναι λάθος σε αυτό, ο προπονητής είναι λάθος, τα έχω ξαναπεί. Χθες κοιμήθηκα τρεις ώρες το βράδυ και σήμερα είχα αυτό το αποτέλεσμα. Ήμουν έτοιμος να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ξέρω ότι το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν, για αυτό και άντεξα μέχρι τα 1.500 μέτρα και μετά το σώμα μου δεν μπόρεσε να δώσει το 100%.

Δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω ότι χρωστάω μία συγγνώμη στους Έλληνες, γιατί πίστευα ότι μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά… δεν μπορώ να πω μας το στέρησαν, δεν ξέρω…», ανέφερε αρχικά.

Για το ποια είναι τα πράγματα που τον ενοχλούν:

«Με στενοχώρησαν πάρα πολύ. Ήταν κάποια πράγματα που δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Ήμουν πάρα πολύ στενοχωρημένος και δυστυχώς δεν μπορούσα καθόλου να ξεκουραστώ».

Για το αν έχει να κάνει με θέματα της προετοιμασίας και με θέματα της κατάρτισης των ομάδων:

«Με θέματα κάποιων αθλητών, που αδικήθηκαν. Δεν θέλω να αναπτύξω άλλο το θέμα, αλλά πιστεύω ότι αυτά δεν πρέπει να γίνονται και πρέπει να παίρνονται αξιοκρατικές αποφάσεις και κάποιες αποφάσεις που πρέπει να είναι σωστές για όλους τους ανθρώπους, γιατί ματώνουμε και φτύνουμε αίμα κάθε μέρα. Όποιοι το αξίζουν και είναι καλύτεροι πρέπει να δίνεται η ευκαιρία και τουλάχιστον να δοκιμάζονται. Απλά να δοκιμάζονται και αν δεν είναι καλοί, ας αποφασίζεται ποιος είναι πιο γρήγορος.

Όταν δεν δίνεται η ευκαιρία είναι κάτι πάρα πολύ λυπηρό. Μέσα από προπονήσεις, πρέπει οι άνθρωποι που στέκονται στην κορυφή και είναι οι καλύτεροι, τουλάχιστον ο καλύτερος όταν χρειάζεται και έχει μία ευκαιρία, πρέπει ο προπονητής τουλάχιστον να του δώσει έστω και μία ευκαιρία. Γιατί πιστεύω ότι όταν είσαι ο καλύτερος, δικαιωματικά χρειάζεσαι μία ευκαιρία όταν σου ζητάει κάποιος να του δώσεις μία ευκαιρία να δοκιμαστεί, πρέπει τουλάχιστον να του δώσεις έστω και μία ευκαιρία».

Για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στη Γαλλία:

«Μου αφήνει μία πικρία, γιατί ήρθα προετοιμασμένος, ήμουν έτοιμος να δώσω το 100%. Μπορώ να πω πηγαίνουμε παρακάτω, εγώ συνεχίζω, ξέρω είμαι μαχητής, ξέρω έχω φάει πολλές πίκρες. Μπορεί να έχω φάει και εγώ αδικίες, έχω μάθει να συνεχίζω και να προχωράω παρακάτω.

Πιστεύω ότι ο Θεός μου το χρωστάει. Όπως και στο Τόκιο μου το έδωσε, γιατί κατάλαβε κάποια πράγματα που είχαν γίνει και τότε και δεν ήταν σωστά, αλλά πάλεψα μέχρι τελικής ρανίδας για να κρατηθώ, για να μπορέσω να αγωνιστώ σε εκείνους τους Ολυμπιακούς.

Έτσι και τώρα στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες πιστεύω μπορεί να είναι ξανά η σειρά μου. Αυτό έχω να πω, ότι θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Και εγώ μπορώ να πω ότι προσπάθησα για την Ελλάδα, αλλά δεν το βάζω κάτω, θα ξαναπροσπαθήσω».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA