Σε ετοιμότητα χιλιάδες πύραυλοι και drones - Θέμα χρόνου να χτυπηθεί το Ισραήλ από το Ιράν μαζί με Χούθι, Χεζμπολάχ, Λίβανο και Χαμάς - Αποκάλυψη Washington Post: «Το Ισραήλ παραδέχτηκε στις ΗΠΑ ότι σκότωσε τον Χανίγια» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σε ετοιμότητα χιλιάδες πύραυλοι και drones - Θέμα χρόνου να χτυπηθεί το Ισραήλ από το Ιράν μαζί με Χούθι, Χεζμπολάχ, Λίβανο και Χαμάς - Αποκάλυψη Washington Post: «Το Ισραήλ παραδέχτηκε στις ΗΠΑ ότι σκότωσε τον Χανίγια»

Θέμα χρόνου είναι η Μέση Ανατολή να οδηγηθεί σε oλομέτωπο πόλεμο μετά τους όρκους της Χεζμπολάχ να εκδικηθεί το Ισραήλ τη δολοφονία του ηγέτη της Φουάντ Σουκούρ και την οργή της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του Αρχηγού της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια σε Ιρανικό έδαφος... 

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε και επίσημα τον πόλεμο στο Ισραήλ ως απάντηση για τη δολοφονία του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια με συμμάχους τους Χούθι, την Χεζμπολάχ και την Χαμάς.

 Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δεσμεύτηκε την Τρίτη (06-08-2024) για μια «ισχυρή και αποτελεσματική» απάντηση στο Ισραήλ και είπε ότι η οργάνωση θα ενεργήσει είτε μόνη, είτε με τους περιφερειακούς συμμάχους της. Θα περιμένει όπως είπε την κατάλληλη στιγμή για να απαντήσει, αλλά δεν αναφέρθηκε στη μορφή ή το χρονοδιάγραμμα.

Η Χαμάς εν τω μεταξύ διόρισε ως αντικαταστάτη του Χανίγια, τον κορυφαίο αξιωματούχο της στη Γάζα, Γιάχια Σινουάρ που ήταν ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, σε μία δραματική ένδειξη της δύναμης που έχει η σκληροπυρηνική πτέρυγα της οργάνωσης. Η επιλογή του Σινουάρ, ενός ηγέτη ισχυρού που διατηρεί δεσμούς με το Ιράν και εργάστηκε επί χρόνια για να χτίσει τη στρατιωτική δύναμη της Χαμάς, στέλνει ιδιαίτερο μήνυμα στο Ισραήλ.

Παραδέχτηκαν τη δολοφονία Χανίγια...

Στην παραδοχή πως ευθύνεται για την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια φέρεται να προχώρησε το Ισραήλ σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Αμερικανική εφημερίδα Washighton Post, αναφέροντας ότι ο Λευκός Οίκος έχει ενοχληθεί γιατί δεν είχε ενημερωθεί.

Την ίδια στιγμή, ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, καθώς επικρατεί μια ισορροπία τρόμου και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει γενικευμένη σύρραξη. Ισραήλ, Ιράν, Λίβανος, Χεζμπολάχ έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό σκηνικό, με τους διεθνείς παράγοντες να περιμένουν το πρώτο μεγάλο πλήγμα, μετά τη δολοφονία του επικεφαλής της Χαμάς.

Σύμφωνα με την Αμερικανική εφημερίδα, ενώ το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει δημόσια τη δολοφονία του Χανίγια, ενημέρωσε Αμερικανούς αξιωματούχους αμέσως μετά, ότι εκείνο ευθύνεται για την επίθεση. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι εξοργισμένοι επειδή το Ισραήλ δεν τους ενημέρωσε πριν ξεκινήσει τις επιχειρήσεις για τη δολοφονία του ανώτατου ηγέτη της Χεζμπολάχ ή των άλλων Ιρανών διοικητών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA