Βαρνάβας - Καταγγελία στο MEGA: «Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι μας γιατί δεν ήταν πλουσιόσπιτο ενώ υπήρχε πυροσβεστικό δίπλα και δεν ρίξανε σταγόνα, καιγόντουσαν τα πάντα και όλα τα πυροσβεστικά ήταν έξω από τις βίλες για να τις σώσουν...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Βαρνάβας - Καταγγελία στο MEGA: «Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι μας γιατί δεν ήταν πλουσιόσπιτο ενώ υπήρχε πυροσβεστικό δίπλα και δεν ρίξανε σταγόνα, καιγόντουσαν τα πάντα και όλα τα πυροσβεστικά ήταν έξω από τις βίλες για να τις σώσουν...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξέσπασε, με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την Πυροσβεστική, μιλώντας στο MEGA την Δευτέρα (12-08-2024) μία κάτοικος του Βαρναβά, ονόματι κ.Θάλεια, το σπίτι της οποίας κάηκε ολοσχερώς στο χωριό το μεσημέρι της Κυριακής (11-08-2024) από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε στη συνέχεια αρκετά χιλιόμετρα μακριά καταλήγοντας σε Πεντέλη, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ραφήνα, Γέρακα και άλλες πόλεις/οικισμούς της Αττικής...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Όταν γυρίσαμε γιατί το μόνο που σώσαμε ήταν ο σκύλος και το γατί μας, όταν γυρίσαμε και είδαμε κατεστραμμένο το σπίτι μας, δεν το περιμέναμε να σας πω την αλήθεια γιατί υπήρχε πυροσβεστικό έξω από το σπίτι μας στο σημείο που είχε πεύκα από κάποιο ακαθάριστο οικόπεδο γιατί από κει επεκτάθηκε σε εμάς, από διπλανό οικόπεδο, και δεν ρίξανε σταγόνα. Ήταν εμπρησμός.

Και όταν επιστρέψαμε στο χωριό, εν μέσω από τις φωτιές περάσαμε μαζί με ένα φορτηγό, είδαμε ότι όλα τα πυροσβεστικά βρισκόντουσαν σε άλλο σημείο έξω από βίλες για να σώσουν τις βίλες. Εγώ αυτό είδα.

Στον ίδιο δρόμο με εμάς, πιο ψηλά από εμάς κάηκε ένα άλλο σπίτι, τα απέναντι από εμάς δεν κάηκε κανένα, απλά οι άνθρωποι που βρισκόντουσαν εκεί είναι στο νοσοκομείο με εγκαύματα αυτή τη στιγμή.

Εμείς δεν μπορούσαμε να μείνουμε, ήταν αδύνατον να μείνουμε γιατί μέσα σε 5 λεπτά δεν μπορούσαμε να πάρουμε ούτε ρούχα ούτε τίποτα. Πήραμε τα ζωντανά μας και φύγαμε. Σε εμάς έφτασε η φωτιά μόλις είδαμε τον έντονο καπνό σε 5 λεπτά. Και μόνο κάτοικοι της περιοχής είχαν μαζευτεί εκεί, κάποιοι εθελοντές και ένα πυροσβεστικό, το οποίο ήταν ακριβώς στα πεύκα δίπλα από σπίτι μας και δεν έριξε σταγόνα. Έφυγε, όπως φύγαμε εμείς για να σωθούμε έφυγε και αυτό.

Εμάς μετά μας στέλνανε προς Γραμματικό όταν φύγαμε, αλλά εμείς ακολουθήσαμε άλλο δρόμο, πήγαμε προς Καπανδρίτι γιατί το Γραμματικό έκλεισε από τη φωτιά. Και για να πάμε μετά στο σπίτι μας για να δούμε τι έχει απομείνει πήγαμε μέσω Μικροχωρίου.

Τώρα δεν είμαστε σπίτι, δεν υπάρχει τίποτα, είναι καμένο ολοσχερώς, έχει μείνει μόνο ένα τζάκι. Που να πάμε; Που να πάμε αυτή τη στιγμή; Το σπίτι 6 μήνες το είχαμε. Μόλις 6 μήνες και δεν ήταν πλουσιόσπιτο φυσικά και γι΄αυτό δεν σώθηκε. Ήταν όλα τα πυροσβεστικά έξω από τις βίλες. Καιγόντουσαν δίπλα κοντέινερς, καιγόντουσαν σπίτια, και τα πυροσβεστικά ήταν έξω από τις βίλες. Αυτό που σας λέω. Δεν το πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Αυτό έγινε στις 15:30 χθες το μεσημέρι. Και μάλιστα μας λέγανε μην ανησυχείτε από΄δω δεν πρόκειται να έρθει, είχαμε δηλαδή οικόπεδα γύρω μας δεν ήταν δάσος. Μόνο τα 5 πεύκα που ήταν έξω από το σπίτι μας που ανήκουν σε άλλον φυσικά. 

Εμείς καταστραφήκαμε, χάσαμε τα πάντα, δεν έχουμε τίποτα, δεν μας έχει απομείνει τίποτα. Ότι είχαμε μία ζωή καταστράφηκε. Ποιος θα με αποζημιώσει εμένα; Ο Πρωθυπουργός με τα 6.000 ευρώ; που αν θα τα πάρουμε; Είδαμε και τους πλημμυροπαθείς. Εμείς πάει καταστραφήκαμε μαζί με πόσο κόσμο ακόμα. Είναι πολύς ο κόσμος, ελπίζω να είναι πολύς ο κόσμος 1η Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα. Φτάνει, μας κάψανε, μας πνίξανε, τι άλλο θέλουμε; Φτάνει. Δεν αντέχουμε άλλο...»

Για την ιστορία, οι βίλες σώθηκαν φυσικά σε αντίθεση με αρκετά σπίτια κατοίκων του χωριού που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA