Ξεκάθαρη η Τουρκία: Φέτος η Παναγία Σουμελά δεν πρόκειται να λειτουργήσει τον Δεκαπενταύγουστο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ξεκάθαρη η Τουρκία: Φέτος η Παναγία Σουμελά δεν πρόκειται να λειτουργήσει τον Δεκαπενταύγουστο

Κατόπιν απόφασης των Tουρκικών Aρχών, μετά από 11 χρόνια, δεν δόθηκε φέτος άδεια για να τελεστεί θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο (15-08-2024) ...

Σημειώνεται ότι το μνημείο ανήκει στο Τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού αλλά είθισται να παραχωρείται μία φορά τον χρόνο, τον Δεκαπενταύγουστο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάτι που δεν θα γίνει φέτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την φετινή εξέλιξη φαίνεται πως έπαιξαν ρόλο οι έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά και τη συμμετοχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία στο Bürgenstock.

Οι κύκλοι αυτοί ισχυρίζονται μάλιστα ότι είναι πρόκληση για την Τουρκία ο εορτασμός της Παναγίας εκείνη την ημέρα, επειδή, συμπίπτει με την επέτειο της Άλωσης της Τραπεζούντας από τους Οθωμανούς το 1461.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι Tουρκικές αρχές έδωσαν άδεια τελευταία στιγμή για να τελεστεί η λειτουργία Δεκαπενταύγουστο, μετά από παρέμβαση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA