Αποσυντίθεται στο βυθό ο «Τιτανικός» - Νέες εικόνες του BBC από το ναυάγιο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αποσυντίθεται στο βυθό ο «Τιτανικός» - Νέες εικόνες του BBC από το ναυάγιο

Εντυπωσιακές εικόνες του BBC, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Δευτέρα (02-09-2024), αποκαλύπτουν την αργή αποσύνθεσης του ναυαγίου του «Τιτανικού»...

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μια νέα αποστολή αποκάλυψε τα αποτελέσματα της αργής αποσύνθεσης του «Τιτανικού», αφού ένα μεγάλο τμήμα του κιγκλιδώματος βρίσκεται πλέον στον πυθμένα της θάλασσας. Η απώλεια του κιγκλιδώματος, που απαθανατίστηκε από τον Τζακ (Λεονάρντο ντι Κάπριο) και τη Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ) στην πιο διάσημη σκηνή της ομώνυμης ταινίας – ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας σειράς καταδύσεων από υποβρύχια ρομπότ αυτό το καλοκαίρι. 

Οι εικόνες που καταγράφηκαν, δείχνουν πώς αλλάζει το ναυάγιο ύστερα από περισσότερα από 100 χρόνια κάτω από το νερό. Υπενθυμίζεται ότι ο «Τιτανικός» βυθίστηκε τον Απρίλιο του 1912 έπειτα από πρόσκρουση σε παγόβουνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.500 άνθρωποι. 

Τομάσινα Ρέι: «Το ναυάγιο του “Τιτανικού” υποβαθμίζεται καθημερινά» 

Η Τομάσινα Ρέι, διευθύντρια συλλογών της RMS Titanic Inc., της εταιρείας που πραγματοποίησε την αποστολή, δήλωσε στο BBC:

«Η πλώρη του “Τιτανικού” είναι απλά εμβληματική – έχεις όλες αυτές τις στιγμές στην ποπ κουλτούρα – και αυτό σκέφτεσαι για το ναυάγιο, αλλά δεν μοιάζει πια έτσι. Είναι απλώς άλλη μια υπενθύμιση της υποβάθμισης που συμβαίνει καθημερινά. Ο κόσμος ρωτάει συνέχεια: “Πόσο καιρό θα μείνει εκεί ο Τιτανικός;”. Δεν ξέρουμε, αλλά τον παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο».

ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA