Νέα Δημοσκόπηση MEGA: Δεύτερο κόμμα οι αναποφάσιστοι! Πρώτη η φθαρμένη ΝΔ κοντά στο 20% με το 68% των πολιτών να μην την εμπιστεύεται - Στα «τάρταρα» ο 5ος ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο ΠΑΣΟΚ με χαμηλά ποσοστά (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νέα Δημοσκόπηση MEGA: Δεύτερο κόμμα οι αναποφάσιστοι! Πρώτη η φθαρμένη ΝΔ κοντά στο 20% με το 68% των πολιτών να μην την εμπιστεύεται - Στα «τάρταρα» ο 5ος ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο ΠΑΣΟΚ με χαμηλά ποσοστά (ΦΩΤΟ)

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (26-09-2024) δείχνει την πρωτοφανή δυσαρέσκεια των πολιτών που παραμένει κυρίαρχο στοιχείο σε μία ακόμη δημοσκόπηση...

Μια κοινωνία εντελώς δυσαρεστημένη από την κυβέρνηση που παρατηρεί τον κύριο όγκο της αντιπολίτευσης να ασχολείται αυτή τη στιγμή με τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέων ηγεσιών, την ώρα που ειδικά οι νέοι εκτιμούν ότι υπάρχει χώρος για νέο κόμμα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή τη ρευστή και μεταβατική συνθήκη στο πολιτικό σύστημα αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Το έντονο κλίμα της δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβέρνηση επιμένει. Το 68% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και μόνο το 26% ότι πάνω προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όμως, όπως έχουμε δει και σε προηγούμενες έρευνες η γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά αρνητική. Το 90% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη και μόλις το 6% έχει θετική.

Αρνητική είναι κατά βάση η γνώμη και για την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΠΑΣΟΚ. Εδώ οι αρνητικές γνώμες αγγίζουν το 73% και το 18% οι θετικές.

Πώς αυτά μεταφράζονται στην πρόθεση ψήφου; Δεύτερο κόμμα οι αναποφάσιστοι

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,8%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στη τρίτη θέση με 8,1%, στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση με 6,9%, ο «ακέφαλος» ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση με 6,7%.

Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, η Φωνή Λογικής με 3%, το ΜέΡΑ25 με 2,8%, η Νίκη με 2,8%, η Νέα Αριστερά με 2,5% , οι Σπαρτιάτες με 0,8% . Οι Αναποφάσιστοι έχουν ποσοστό 13,4% και είναι ουσιαστικά το δεύτερο κόμμα με μικρή διαφορά από τη ΝΔ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA