«Κινδυνεύουν άμεσα οι μαθητές...» - Στη Βουλή ξανά οι καταγγελίες για τα σάπια και ετοιμόρροπα σχολεία κυρίως στο Δήμο Χαλκιδέων και σε άλλους Δήμους - «Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι Δήμοι που δεν τα έφτιαξαν, τους έχουμε δώσει ήδη χρήματα...», απάντησε ξεκάθαρα το Υπουργείο Παιδείας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

«Κινδυνεύουν άμεσα οι μαθητές...» - Στη Βουλή ξανά οι καταγγελίες για τα σάπια και ετοιμόρροπα σχολεία κυρίως στο Δήμο Χαλκιδέων και σε άλλους Δήμους - «Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι Δήμοι που δεν τα έφτιαξαν, τους έχουμε δώσει ήδη χρήματα...», απάντησε ξεκάθαρα το Υπουργείο Παιδείας

ΤΟ ΚΚΕ, μέσω των βουλευτών του, ανάμεσα τους και ο βουλευτής Εύβοιας του κόμματος Γιώργος Μαρίνος κατήγγειλαν την τραγική κατάσταση των σχολείων που είναι σάπια και ετοιμόρροπα υπογραμμίζοντας πως μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και οι λοιποί εργαζόμενοι στα σχολεία της Εύβοιας έχουν έρθει αντιμέτωποι από την πρώτη κιόλας μέρα με σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις...

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκαν:

- Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές του 26ου Δημοτικού Χαλκίδας, του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας και του 1ου Δημοτικού Κύμης κ.ά. δεν θα μπουν σε καινούργια κτίρια. 

- Mέσω της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εύβοιας, έγιναν υποβαθμίσεις σχολείων, όπως στο Προκόπι, στην Μακρυκάπα, στο Δύστο και σε συγχωνεύσεις τμημάτων.

- Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη Δευτεροβάθμια, όπου έχουν δημιουργηθεί 25άρια και 27άρια τμήματα, ενώ δεκάδες είναι τα κενά σε εκπαιδευτικούς, όπως στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλκίδας όπου μαθητές μένουν εκτός των ειδικοτήτων επιλογής τους. 

- Αναρίθμητα είναι τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές συνολικά, με σχολεία ερείπια όπως στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, στο Λύκειο Μαντουδίου στο Γυμνάσιο Αλιβερίου, κ.α., ή με τα ενοικιασμένα μαγαζιά και ισόγεια πολυκατοικιών όπου λειτουργούν πολλά Νηπιαγωγεία στη Χαλκίδα.

- Επίσης, σημαντικά είναι τα προβλήματα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής όπως στο ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, όπου οι μαθητές απλά μετακόμισαν σε νέα κοντέινερς, χωρίς να έχει ξεκινήσει ανέγερση σχολείου όπως θα έπρεπε. 

- Επιπλέον, ελάχιστα είναι φέτος τα τμήματα ένταξης στην Εύβοια, καθώς πολλά δεν εγκρίθηκαν. Ενδεικτικό είναι ότι στο 3ο Νηπιαγωγείο Καρύστου, το οποίο ήταν και το μοναδικό στην πόλη, δεν τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός καθώς δεν δηλώθηκε ως κενό. Ακόμη λιγότερες ήταν οι προσλήψεις Παράλληλης Στήριξης».

Ξεκάθαρη η απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας... 

«Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι Δήμοι που δεν τα έφτιαξαν, τους έχουμε δώσει ήδη χρήματα...», απάντησε ξεκάθαρα το Υπουργείο Παιδείας .

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA