Nations League | Αγγλία - Ελλάδα 1-2: Όλα τα highlights! Ιστορική νίκη αλλά χωρίς πανηγυρισμούς στη δεύτερη πατρίδα του Μπάλντοκ - Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν και οι Άγγλοι που παρατάχθηκαν χωρίς τα «αστέρια» τους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Nations League | Αγγλία - Ελλάδα 1-2: Όλα τα highlights! Ιστορική νίκη αλλά χωρίς πανηγυρισμούς στη δεύτερη πατρίδα του Μπάλντοκ - Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν και οι Άγγλοι που παρατάχθηκαν χωρίς τα «αστέρια» τους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη σκιά του ξαφνικού θανάτου του 31χρονου ΕλληνοΒρετανού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της "γαλανόλευκης" Τζορτζ Μπάλντοκ, η Εθνική Ελλάδας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν κατάφερε να πάρει ιστορική νίκη στο Γουέμπλεϊ με 1-2 επί της Αγγλίας το βράδυ της Πέμπτης (10-10-2024)...

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, ενώ στα μάτριξ του γηπέδου προβλήθηκε η φωτογραφία του και υπήρχε και στο γήπεδο ένα banner σε μαύρο φόντο για εκείνον. Μαύρα περιβραχιόνια εκτός από τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας φορούσαν και οι παίκτες της Εθνικής Αγγλίας. Άλλωστε η Αγγλία είναι η δεύτερη πατρίδα του Τζορτζ Μπάλντοκ, εκεί γεννήθηκε, εκεί μεγάλωσε, εκεί διαμένει η οικογένεια του, εκεί θα γίνει και η κηδεία του.
Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Αγγλία, την οποία ωστόσο δεν την πανηγύρισαν οι Έλληνες παίκτες τονίζοντας ακόμα και μετά τη λήξη του αγώνα πως αυτό το ματς έπρεπε να αναβληθεί, ενώ αποχώρησαν από το γήπεδο με σκυμμένα κεφάλια, κλάματα και δάκρυα. Επίσης μόλις έληξε ο αγώνας στο Γουέμπλεϊ ο Μπακασέτας μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του μαζεύτηκαν και σήκωσαν ψηλά τη φανέλα με το «Νο2» που φορούσε ο Μπάλντοκ με τον Τάσο Μπακασέτα να ξεσπά σε λυγμούς όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του.

Τα δύο γκολ της Ελλάδας σημείωσε ο Παυλίδης, χωρίς να πανηγυρίζει, στο 49΄ και στο 94΄ , δίνοντας και τη νίκη στην Ελλάδα, η οποία σημείωσε και άλλα τρία τέρματα τα οποία ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Οι Άγγλοι, που αγωνίστηκαν χωρίς τα «αστέρια» τους, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 87΄ με τον Μπέλινγκχαμ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Αγγλία αγωνίστηκε χωρίς τους Χάρι Κέιν, Χάρι Μαγκουάιρ, Τζακ Γκρίλις, Κόμπι Μέινου, Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ, Έζρι Κόνσα. Για πρώτη φορά επίσης μετά από 48 χρόνια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε ούτε έναν Άγγλο ποδοσφαιριστή της στην Εθνική Αγγλίας. 

Για την Ελλάδα ακολουθεί το παιχνίδι με την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη την Κυριακή (13/10, 21:45), ενώ η Αγγλία θα παίξει εκτός έδρας με τη Φινλανδία (13/10, 19:00).

Οι συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72' Σολάνκε), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (52' Μαντουέκε), Γκόρντον (60' Ουότκινς)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (65' Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74' Μάνταλος), Μπακασέτας (85' Βαγιαννίδης), Τζόλης (85' Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66' Πέλκας), Παυλίδης

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA