Κάηκε το «σύμπαν» και στη Κορινθία: Νεκροί, καμένα σπίτια, στάχτη πάνω από 50.000 στρέμματα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κάηκε το «σύμπαν» και στη Κορινθία: Νεκροί, καμένα σπίτια, στάχτη πάνω από 50.000 στρέμματα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκρούς, στάχτες και καταστροφές έχει αφήσει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (29-09-2024) και μαίνεται για τρίτη μέρα στο Δήμο Ξυλοκάστρου στην Κορινθία...

Η φωτιά έχει κάψει πάνω από 50.000 στρέμματα, κάηκαν ζωντανοί δύο άντρες ηλικίας 35 και 40 ετών, ενώ κάηκαν και αρκετά σπίτια. 

Στους δύο αγνοούμενους άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών ανήκουν οι σοροί που εντοπίστηκαν απανθρακωμένες την Δευτέρα (30-09-2024 ) όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Ανάστασιος Γκιόλης. Όπως εξήγησε οι δύο άνδρες «δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν».

Οι δύο νεκροί:
Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού.
 

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρο και 123 οχήματα, ενώ από αέρος 22 εναέρια μέσα.

Φωτιά ωστόσο πήραν και οι καταγγελίες των κατοίκων για την καθυστέρηση της Πυροσβεστικής και την έλλειψη συντονισμού και των εναέριων μέσων όπως τονίζουν.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία, προέβη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η βοήθεια περιλαμβάνει 3 αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα 2 από Ιταλία και 1 από Κροατία. Αργά το απόγευμα της Τρίτης (01-10-2024), εστίες φωτιάς εντοπίζονται επίσης στα Σοφιανά, δίπλα από τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Ο πυκνός καπνός από την πύρινη λαίλαπα έφτασε μέχρι την Κρήτη και σκέπασε τον Κορινθιακό.

Μέσα στην ημέρα, τα μεγαλύτερα μέτωπα αντιμετωπίστηκαν σε Σοφιανά και Σπατανέικα, Ξανθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος -το πύρινο μέτωπο εκτείνεται συνολικά σε μήκος 32 χιλομέτρων.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA