Βουλή: Το έβαλαν στα πόδια! Λάκισαν η Εισαγγελέας και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την ώρα που ο Τσίπρας κατακεραύνωνε την ανύπαρκτη "δικαιοσύνη" και τους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς της... - «Αδυνατούν οι δικαστικές αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη και γι΄αυτό η Ελλάδα είναι υπό επιτήρηση... - Σε μία ευρωπαϊκή χώρα επιβάλλεται η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία να πρέπει να κάθεται να ακούει για να μπορούμε να μιλάμε για Κράτος Δικαίου και Δημοκρατία…» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Βουλή: Το έβαλαν στα πόδια! Λάκισαν η Εισαγγελέας και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την ώρα που ο Τσίπρας κατακεραύνωνε την ανύπαρκτη "δικαιοσύνη" και τους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς της... - «Αδυνατούν οι δικαστικές αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη και γι΄αυτό η Ελλάδα είναι υπό επιτήρηση... - Σε μία ευρωπαϊκή χώρα επιβάλλεται η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία να πρέπει να κάθεται να ακούει για να μπορούμε να μιλάμε για Κράτος Δικαίου και Δημοκρατία…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης και 50 χρόνων από την ελληνική επανεπικύρωση της ΕΣΔΑ πραγματοποιήθηκε στη Βουλή την Παρασκευή (01-11-2024) η εκδήλωση «Ενδυναμώνοντας την Δημοκρατία» όπου πραγματοποίησε ομιλία - κόλαφο για το ανύπαρκτο Κράτος Δικαίου, την ανύπαρκτη Δικαιοσύνη και την αδυναμία των δικαστικών λειτουργών στην Ελλάδα να αποδώσουν δικαιοσύνη σε μικρά και μεγάλα θέματα όπως στα ζητήματα των υποκλοπών, των Τεμπών, του ναυαγίου της Πύλου κ.α..

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί εξαιρετικά σημαντική στιγμή όχι μόνο για κάθε δημοκράτη Έλληνα και Ελληνίδα, αλλά και για την ιστορία του ίδιου του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον οργανισμό, το 1969, όταν η δημοκρατία στην χώρα μας καταλύθηκε από επίορκους συνταγματάρχες.

Ευτυχώς, χάρη στον αγώνα που έδωσαν εκατοντάδες προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες είχαμε την επιστροφή της δημοκρατίας Και πράγματι αργότερα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, μαζί με την ΕΟΚ, συνεισέφεραν ουσιαστικά στην μετέπειτα θωράκιση και στήριξη της δημοκρατίας στην Ελλάδα κατά την μεταπολίτευση.

Στις μέρες μας η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη συνήθως δεν καταλύονται με πραξικοπήματα, όπως την περίοδο του ψυχρού πολέμου, ωστόσο αμφισβητούνται και υπονομεύονται, με νέους τρόπους, σε ένα νέο πιο σύνθετο περιβάλλον πολλαπλών κρίσεων, συγκρούσεων και ανταγωνισμών. Οι συνθήκες της πολυκρίσης και της μετάβασης σε έναν πολυπολικό κόσμο αποτελούν για κάποιους ευκαιρία για περιστολή δικαιωμάτων και διεύρυνση ανισοτήτων.

Μπορούμε ευλόγως να ελπίζουμε πως οι θεσμοί του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συμβάλλουν και στην αποκατάσταση υποθέσεων στην Ελλάδα που αποτελούν τις μεγαλύτερες μαύρες κηλίδες, τις ανοιχτές πληγές του κράτους Δικαίου στη πατρίδα μας και που άνοιξαν, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια. Όπως στο μεγάλο σκάνδαλο των μαζικών παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Κυρίως όμως αναφέρομαι γενικότερα στις αδιανόητες για μια ευρωπαϊκή χώρα προσπάθειες παρακώλυσης των ερευνών και στην αδυναμία των δικαστικών αρχών να εντοπίσουν τους υπευθύνους και να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ενώ αντίστοιχη ολιγωρία των αρχών, εντοπίζεται τόσο στο δραματικό ναυάγιο της Πύλου με τον πνιγμό εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ βρίσκονταν επί 16 ώρες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας. Αλλά και στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, με τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας...».

Τότε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, σηκώθηκαν και έφυγαν αρχικά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και εν συνεχεία η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, κάτι που προκάλεσε αρνητική εντύπωση, αλλά καμία έκπληξη, δείχνοντας την προκλητική αλαζονεία που τις διατρέχει.

Η κίνησή τους δεν έμεινε φυσικά ασχολίαστη από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά εκείνη την ώρα:

«Αν θέλουμε, λοιπόν, στο μέλλον να γιορτάζουμε με μεγαλύτερη περηφάνεια επετείους σαν τη σημερινή, των 50 χρόνων από την επανακύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη χώρα μας, επιβάλλεται η εκτελεστική αλλά και η δικαστική εξουσία, που πρέπει να ακούει κιόλας, να κάθεται να ακούει, επιβάλλεται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Για να μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για εμβάθυνση του Κράτους Δικαίου, για μια ισχυρή και όχι για μια πάσχουσα Δημοκρατία...»

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA