
Το βρέφος κάνει εισαγωγή στην παιδιατρική κλινική στις 11:45. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις μόνο η τροπονίνη ήταν ανησυχητικά υψηλή, με τη μητέρα να ενημερώνει ταραγμένη τους γιατρούς πως έχει χάσει κι άλλο ένα παιδάκι πριν λίγα χρόνια με παρόμοιο τρόπο.
14:45 το μεσημέρι το βρέφος διακομίζεται στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού». Είναι ωχρό, με την ταχυκαρδία να επιμένει. Λίγο αργότερα κατέληξε...
Δεν είχε κανένα σύμπτωμα...
Η οικογένεια βιώνει για δεύτερη φορά την ίδια τραγωδία. Το μωράκι τους, που δεν είχε καν χρονίσει, εμφανίζει την ίδια ακριβώς ταχυκαρδία που είχε εμφανίσει πριν χρόνια και το αδελφάκι του.
Την ίδια επιπλοκή στην καρδιά φέρεται να είχε εμφανίσει και το πρώτο αγοράκι της οικογένειας το οποίο όμως «κατέληξε» σε μεγαλύτερη ηλικία και συγκεκριμένα όταν ήταν 4 ετών.
Η προσοχή όλων πλέον είναι στραμμένη στο τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα υγιέστατο κοριτσάκι 3 ετών που έμελλε να χάσει και τα δύο αδέλφια του σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Εξετάζουν την κληρονομικότητα
Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας και να αναδείξει τυχόν ομοιότητες με τον πρώτο θάνατο.
Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο μήπως υπάρχει κάποιο σπάνιο κληρονομικό νόσημα που στέρησε τη ζωή από τα δύο αδελφάκια.
Η εκπομπή του MEGA "Live News" με τον Νίκο Ευαγγελάτο βρέθηκε στο χωριό Μακρυμάλλη, εκεί όπου η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη.
«Τι να πω; Που έχασαν το πρώτο τους παιδάκι μετά χάνουν το δεύτερο αγοράκι στα καλά καθούμενα;», λέει κάτοικος του χωριού και συγγενής της οικογένειας.
«Είχε χάσει η μαμά τον αδερφό της από καρδιά».
Για τις καρδιολογικές παθήσεις μίλησε ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων,:
«Υπάρχουν καρδιολογικές περιπτώσεις, όπως της ταχυκαρδίας, που δεν μπορούν να διαγνωστούν εύκολα, θέλει παρακολούθηση και νοσηλεία, όπως και να ψαχτεί αν είναι θέμα γονιδίου ή ποια γονίδια είναι υπεύθυνα...»
ΒΙΝΤΕΟ: