
Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του ΑΝΤ1 ζήτησε από το ανώτατο όργανο συλλόγου συντακτών και δημοσιογράφων της χώρας να τον διαγράψει τελείως από τα μητρώα της, ενώ στα όσα είπε δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισε την οικειοθελή αποχώρηση του από την ΕΣΗΕΑ, και σίγουρα δεν θα είναι και ο μοναδικός που δεν θέλει να είναι μέλος της.
Σημειώνεται ότι οι δημοσιογράφοι, οι συντάκτες και οι εκδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι μέλη κάποιου συνδικαλιστικού συλλόγου, κλάδου (δημοσιογράφων, συντακτών, εκδοτών), όπως και στην ΕΣΗΕΑ.
Η επιστολή του Γιώργου Λιάγκα προς στην ΕΣΗΕΑ:
«Προς: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Ακαδημίας 20, Αθήνα
Θέμα: Αίτημα οικειοθελούς διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ
Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
Με την παρούσα επιστολή, σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να αιτηθώ την οικειοθελή διαγραφή μου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, της οποίας υπήρξα μέλος.
Με τιμή, Γιώργος Λιάγκας, Δημοσιογράφος».